september 24, 2023

De Vrije Slag ook hele maand september open

Het zwembad De Vrije Slag wil dit jaar in de maand september ook openblijven. Normaal gesproken gaat het bad op 1 september dicht. Bovendien zal het bad -wanneer het open mag- al om half zeven ’s ochtends de poorten openen. Met deze maatregelen komt het openluchtzwembad zijn klanten tegemoet die als gevolg van de coronacrisis nu nog niet terecht kunnen. 

Dat zegt Henk van den Oever, de nieuwe voorzitter van De Vrije Slag. Hij nam in januari de voorzittershamer over van Rob Spiegelenberg. Henk van den Oever kon toen niet vermoeden dat corona de agenda van het zwembad zou beheersen. Normaal gesproken, zou het bad nu geopend zijn. Maar ondanks dat het bad vol is en het water op temperatuur, zijn de poorten gesloten als gevolg van de coronamaatregelen. 

Teleurgestelde reacties

Dat het bad nog niet open is, leidt volgens Henk van den Oever tot veel teleurgestelde  reacties. ‘Ik krijg best wat telefoontjes van mensen die vinden dat wij wel open kunnen. Maar wij beslissen dat niet. De Veiligheidsregio moet hierover een besluit nemen en dat is nog niet gebeurd.’ 

Zwemmen op anderhalve meter

De Vrije Slag heeft wel alles in het werk gesteld om zwemmen op ‘anderhalve meter’ mogelijk te maken. ‘Met name het schoolzwemmen en de zwemlessen zouden wat ons betreft al kunnen starten. We hebben een terrein van 3,5 hectare, dus het moet zeker mogelijk zijn om op afstand van elkaar te blijven. We hebben een protocol gemaakt waarin onze maatregelen staan. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan eenrichtingsverkeer op de looppaden. Dit protocol ligt bij de Veiligheidsregio’, zo geeft Henk van den Oever aan. 

Beste seizoen ooit

Voor de voorzitter is het te vroeg om aan te geven welke gevolgen de sluiting heeft. ‘Dat hangt natuurlijk ook af van de vraag hoe lang we dicht moeten blijven. Ik ben een positief ingesteld mens en hoop dat we toch snel open kunnen. En ik denk dat het dan misschien wel het beste seizoen ooit wordt: bijna niemand zal op vakantie kunnen, dus dan willen mensen maar wat graag naar het zwembad. Bovendien hebben we geïnvesteerd in razendsnel internet. Dus daar kan iedereen op de ligweide van genieten!’ 

Archieffoto Benn Dorpsglossy – John Voermans

Op de hoogte blijven van Bennekoms nieuws?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan periodiek een selectie van berichten over het dorp in je mailbox.

Eén gedachte over “De Vrije Slag ook hele maand september open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *