september 23, 2023

Walraven doet mee aan landelijke proef bezoekregeling

Walraven in Bennekom is één van de 25 verpleeghuizen in Nederland die meedoet aan de proef met een beperkte bezoekregeling. Dat meldt Opella op haar website. De overheid geeft aan dat als de proef met de 25 verpleeghuizen goed werkt, meer locaties in Nederland hiervoor in aanmerking komen (vanaf 25 mei).

De verpleeghuizen waren de afgelopen tijd gesloten om kwetsbare bewoners beter te beschermen tegen het coronavirus (COVID-19). Dit leidde tot veel schrijnende situaties. De proef met 25 verpleeghuizen moet uitwijzen of bezoek toch weer beperkt mogelijk is. De veiligheid van bewoners, naasten en medewerkers staat voorop bij de proef met een beperkte bezoekregeling in Walraven. Dit betekent dat het bezoek in Walraven er anders uit zal zien dan naasten gewend waren voor de coronacrisis. Zo is er één vaste bezoeker voor een bewoner en moet het bezoek vooraf een afspraak maken.

Bestuurder Kars Hazelaar van Opella vertelde op 11 mei op NPO Radio 1 hoe Opella het bezoek bij Walraven organiseert en hoe mensen het ervaren. Luister het fragment terug. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *