september 24, 2023

Vier Bennekommers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vier Bennekommers zijn vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om Jan Boerwinkel, Nico Meijboom, Arend Vink en Diny Westerwaal. 

 • De heer J.H. Boerwinkel, 75 jaar, Bennekom
  Jan Boerwinkel is een inspirerend pianist. Ruim veertig jaar geleden begon hij als organist bij de Hervormde kerk van De Meern. Vervolgens werd hij organist bij de Grote of Sint Barbarakerk in Culemborg, de protestantse gemeente Vleuten en de Walkartgemeenschap, vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB afdeling Zeist en omstreken. Ook bespeelt hij de orgels in de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede. Alhoewel de verschillende kerkgemeenschappen dezelfde uitgangspunten hebben, is de uitleg en de beleving van het geloof verschillend. Dít vraagt om een eigen stijl van de kerkmuziek. Moeiteloos past Jan zijn orgelspel hierop aan.
 • De heer K. Meijboom, 79 jaar, Bennekom
  Nico Meijboom heeft zich ingezet voor het behoud van instrumentaal cultureel erfgoed in Bennekom. Binnen de Hervormde Gemeente Bennekom heeft hij twintig jaar de ledenadministratie verzorgd. Eerder was hij diaken en vervolgens ouderling. Hij werkte mee aan de verwerving van het historische kabinetsorgel en is bestuurslid van de Stichting Vrienden van Kabinetorgel 1762 Onderhorst. Verder was Nico secretaris en directeur bij het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom. Hij is koster tijdens de concerten van het Alexanderconsort Bennekom en de zondagse kerkdienst op een locatie van Opella in Bennekom.
 • De heer A. Vink, 74 jaar, Bennekom
  Arend Vink verricht al vele jaren vrijwilligerswerk op de achtergrond. Sinds de jaren tachtig is de heer Vink een van de organisten in verpleeg- en verzorgingshuis Pieter Pauw, voorheen genaamd Pauwenhof. Ook begeleidde hij de gemeentezang van wijkgemeenten van de Hervormde Gemeente te Wageningen in Ons Huis en Vredehorst. Toen in 1996 Ons Huis sloot werd hij een van de organisten van de Bevrijdingskerk in Wageningen. Verder is hij meer dan dertig jaar vrijwilliger bij het kerkelijk bureau van de Gereformeerde Brinkstraatkerk in Bennekom.
 • Mevrouw E. Westerwaal, 84 jaar, Bennekom
  Diny Westerwaal is heel zorgzaam en gastvrij. Ruim dertig jaar was Diny vrijwilliger bij zorgorganisatie Opella. De vrijwilligers zijn van grote betekenis voor de cliënten en vormen een waardevolle en belangrijke schakel in de zorg. Diny begon in woonzorgcentrum Beringhem in Bennekom. Zij was gastvrouw, begeleider en medewerker bediening tijdens activiteiten. Ook was ze bezoekdame bij diverse cliënten. Toen Beringhem sloot verhuisde Diny als gastvrouw mee naar het Baron van Wassenaerpark in Bennekom. Ook haar huis stond altijd open voor anderen en ze heeft een aantal personen onderdak geboden.

Vorig jaar kregen liefst 13 Bennekommers een onderscheiding.

Bron: Gemeente Ede 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *