september 24, 2023

‘Vernieuwbouw’ Kraatsschool opgeleverd

De vernieuwbouw van de School met de Bijbel ‘De Kraats’ is klaar. Het vernieuwde gebouw is afgelopen week opgeleverd. In verband met de corona-maatregelen moet het openingsfeest nog een tijdje wachten, maar desondanks is directeur Wilma Petersen blij met het resultaat. 

Als je aan de voorkant van het gebouw staat, zie je het meteen. De oude karakteristieke gevel van de Kraatsschool is als nieuw en ademt de sfeer van 1900. En dat is niet het enige. Het hele gebouw heeft het afgelopen jaar een totale metamorfose ondergaan. Onderhuids en intern is het gebouw klaargestoomd om nieuwe generaties scholieren te ontvangen. Ook de gymzaal kreeg een impuls en is nu multifunctioneel en heel licht. Al met al zou het gebouw minimaal weer 30 tot 40 jaar moeten mee kunnen. 

Modernste eisen

Het schoolgebouw bestaat uit verschillende delen. De zogeheten ‘oudbouw’-delen stammen uit 1913 en 1973; er is een nieuwbouwgedeelte uit 2007. Met de ‘vernieuwbouw’ voldoen alle delen in het gebouw in één keer aan de modernste eisen. Ook is er een koppeling gemaakt tussen de oude delen en het nieuwbouwdeel om de toegang en de veiligheid te verbeteren. 

Ook op het gebied van duurzaamheid is geïnvesteerd. De school is gasloos, heeft een koude-warmteopslag en is geïsoleerd met steenstrips aan de buitenzijde. Bovendien liggen er op het dak liefst 220 zonnepanelen. 

Directeur Wilma Petersen is blij dat haar school, die bijna 300 leerlingen telt, klaar is voor de toekomst. ‘Het was een pittig jaar. De lessen gingen door tijdens de bouw. En vervolgens kwam er de coronacrisis’, verzucht Wilma die dit jaar tussen de bedrijven door ook nog haar 25-jarig jubileum vierde. ‘Natuurlijk zouden we nu het liefst een groot feest vieren om de opening van de vernieuwde school te vieren. Maar dat kan niet. Dat is jammer. En voor de kinderen is het natuurljk ook allemaal extra wennen. Toen ze niet naar school konden, kon ik ze online wel op de hoogte houden van de vorderingen van de bouw. Iedereen is ontzettend blij met het resultaat; het is echt prachtig geworden.’

Benieuwd naar de inrichting? 

We kregen een paar foto’s van Bouwadviseur HEVO uit Den Bosch dat onder meer een haalbaarheidsonderzoek deed naar de vernieuwbouw van de Kraatsschool en dit traject vervolgens begeleidde. Kijk hieronder en proef de sfeer.

Eén gedachte over “‘Vernieuwbouw’ Kraatsschool opgeleverd

  1. Het is echt heel mooi geworden, ben benieuwd naar de binnenkant. Hoop dat Wilma hier nog een tijd van kan en mag genieten en ook de leerkrachten en kinderen niet te vergeten !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *