september 23, 2023

Titia Hoogendoorn geeft in boek uitleg over politiek

In het interview in de laatste benn. vorig jaar kondigde actrice Titia Hoogendoorn het al aan: ze wilde een boek schrijven om jongeren uitleg te geven over politiek. En nu is het er: een boek van 100 pagina’s met de titel ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’.

In dit boek bespreekt Titia Hoogendoorn wat je moet weten voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart. Ze wordt hierin ondersteund door historica Nienke Schuitemaker. Ze leggen uit waarom het belangrijk is om te stemmen, geven een korte basiscursus over de Nederlandse poltitiek, bespreken hoe je kiest op wie je stemt, verhelderen wat strategisch stemmen is en geven een inkijkje in het huidige politieke landschap (aan de hand van de belangrijkste thema’s van de afgelopen vier jaar, inclusief sappige affaires). 

Podcast

Titia Hoogendoorn, opgegroeid in Bennekom, is actrice, illustratrice en heeft een podcast Polititia die als doel heeft om leken te informeren over politiek. In benn. vertelde ze al uitgebreid over die stap: ‘Ik ben best maatschappelijk betrokken en denk veel na. Ik vroeg me af hoe ik invloed kon hebben op wat er misgaat in de wereld. Dat ik geen dieren eet; daar wordt de wereld niet beter van. Het gaat erom dat heel veel mensen dat niet doen. Daar heb je de politiek voor nodig. Politici nemen de beslissingen; dus is het interessant op wie je stemt. Maar ik besefte ook dat ik niet wist hoe de politiek werkte. Ik ging op zoek naar podcasts, maar die waren allemaal best ingewikkeld. Dus ben ik er samen met Daniel van de Poppe zelf één begonnen waarbij ik uit de kast om als politiekn00b (een beginneling).’ Haar nieuwe boek is een volgende stap om jongeren meer te betrekken bij de politiek.

(foto John Voermans)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *