december 6, 2023

Thuiseditie voor Kunstfestival voor Kinderen

“Als jij niet naar het Kunstfestival voor Kinderen kan, dan komt het Kunstfestival voor Kinderen naar JOU!” Dat is dit jaar het motto van Elise Huiberts, de drijvende kracht achter het succesvolle Kunstfestival voor Kinderen dat jaarlijks in het dorpshart wordt gehouden. Maar omdat het als gevolg van corona nu lastig was om een dergelijk evenement te organiseren, gooide Elise het roer om.

Ze bedacht een Kunstfestival voor thuis, zodat kinderen in de zomervakantie workshops kunnen doen. Met dank aan betrokken veelal Bennekomse ondernemers die het idee financieel ondersteunden. In krap zes weken tijd maakte Elise met hulp van vele kunstenaars, vrienden en familie liefst zestienhonderd pakketten die de afgelopen week op de Bennekomse basisscholen werden uitgedeeld. 

Expositie

Elise hoopt dat heel veel kinderen de gemaakte kunstwerken voor hun raam zetten of op het raam plakken, zodat er in het dorp als het ware één grote Kunstfestival voor Kinderen Thuis-Editie Expositie ontstaat. Ook kunnen de kunstwerken worden geëxposeerd in de winkel aan de Dorpsstraat 49 (naast PLUS Edwin en Astrid Holtrop).

Elise is trots op het resultaat. ‘We krijgen heel veel enthousiaste reacties van kinderen die meteen aan de slag gegaan. Dat is ontzettend leuk. Maar volgend jaar hoop ik weer een vertrouwd Kunstfestival voor Kinderen in het dorp te kunnen organiseren.’

Meer informatie

Kijk op de website van De Kunstfactorij voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *