september 24, 2023

Pop-up boekenmarkt in voormalige pand Intertoys

Bennekommer Huibert van Verseveld zet in het voormalige pand van de Intertoys op de Dorpsstraat 11 in Bennekom iets unieks neer. Hij houdt op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni een pop-up boekenmarkt. 

Het idee hierachter is dat Van Verseveld echt thuis ruimte moest maken. Zijn privéverzameling van meer dan 1000 boeken over de Tweede Wereldoorlog wordt daarom nu verkocht op deze eenmalige markt. De verzameling is aangelegd om zich in te lezen voor zijn eigen boek ‘Het dagboek van Johannes van Kooten tijdens WOII in Elst (Utr.)’, dat eind vorig jaar werd uitgebracht. 

Door de coronacrisis en het verplichte thuisblijven, zullen veel mensen wel door hun voorraad boeken heen zijn, dacht de Bennekommer. Hij heeft bovendien nog eens 10.000 boeken weten te bemachtigen. Het gaat om onder meer thrillers, romans, geschiedenisboeken en nog veel meer. Ook zijn er meer dan 2000 kinderboeken. ‘Deze ongelofelijke variatie aan boeken is echt een bezoek waard’, vertelt Van Verseveld. 

Op de pop-up boekenmarkt kosten kinderboeken €1.50 per stuk of 10 voor € 10.00. Een groot deel van de boeken voor volwassenen kunnen worden aangeschaft voor € 2.50 per stuk of 5 voor € 10.00. Daarnaast is er een hoek met bijzondere exemplaren die per stuk zijn geprijsd. Cd’s en dvd’s behoren ook tot het assortiment en de kunst aan de muur is ook te koop. ‘Ik wil de sfeer neerzetten van de ouderwetse boekenmarkten waar men goede en goedkoop boeken kon vinden.’

De openingstijden van de boekenmarkt zijn 5 juni van 10.00 tot 18.00 uur en 6 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie? Mail Huibert van Verseveld via huibhistorybooks@gmail.com.

2 gedachten over “Pop-up boekenmarkt in voormalige pand Intertoys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *