september 24, 2023

Op 4 mei wel bloemen leggen in het Bart van Elst plantsoen.

(ingezonden mededeling) De 4 mei herdenking ’s avonds in het Bart van Elst plantsoen kan vanwege de Corona regels niet doorgaan. Geen stille tocht vanaf het kerkplein en geen concert. Evenals vorig jaar is het wel toegestaan om verspreid over de dag en avond bloemen te leggen op de banken uit respect voor de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrede en vrijheid. Het was vorig jaar overweldigend zo veel bloemen op de banken, het was Bennekom op zijn best. Het is toegestaan aan het bestuur van de stichting Bart van Elst om de krans van het Voormalig Verzet ’s ochtends bij het monument neer te leggen. 

Respecteer de Corona regels van afstand houden en een vermijd een te grote drukte !

De gedichtenwedstrijd voor de leerlingen basisscholen groep 8 is weer digitaal uitgevoerd. Vanaf Koningsdag staat het winnende 4 mei gedicht weer groot afgedrukt achter de bank van het monument.

Op 4 mei herdenken we………….

Het thema 2021 van het nationaal comité 4 en 5 mei is dit jaar “ NA 75 JAAR VRIJHEID ”.  De officiële tekst van het memorandum over wie we herdenken op 4 mei: 

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.” 

Namens de Stichting tot instandhouding van het Bart van Elst plantsoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *