september 24, 2023

Online Paasfair bij Hoekelum en andere tips

Een paar dagen vrij in het vooruitzicht en goed weer voorspeld; normaal gesproken zouden we er allemaal op uit gaan dit weekend. Maar de situatie is niet normaal. En dus moeten we ons vermaak vooral rondom huis vinden. Enkele tips voor activiteiten met de Paasdagen. Een paar tips op een rij.

Online Paasfair

Differenzz Events is een Bennekomse organisator die de jaarlijkse, drukbezochte Paasfair rond kasteel Hoekelum dit jaar afgeblazen zag worden. Maar organisatoren Ilse en Helen zijn niet voor één gat te vangen. Zij besloten de fair alsnog op te zetten, maar dan digitaal. Dus wie de Paasfair ook dit jaar niet helemaal wil missen: met de laptop naar buiten, koel drankje erbij en in het zonnetje alsnog alle ‘kraampjes’ langs scrollen. Overigens hoef je daarvoor niet tot tweede Paasdag te wachten: alles staat al online via www.differenzz.nl/onlinepaasfair. De online Paasfair is tot en met 13 april te bezoeken.

Bennekom rond 1967

Tijd genoeg en zin om te zien hoe ons dorp er rond 1967 uitzag? Er is een video van bijna een uur is te vinden via de volgende link: https://www.facebook.com/shlammod/videos/2770054379710369/ . Hoewel niet van heel hoge beeldkwaliteit, geven deze beelden toch een prachtig beeld van ons dorp meer dan een halve eeuw geleden. Je ziet er vast iets bekends op! (Vorig jaar werd tijdens de Vlegemarkt de DVD ook te koop aangeboden bij de kraam van de Historische Vereniging Oud Bennekom).

Spelletjes

Niet speciaal Bennekom gerelateerd, maar ook leuk: Als je bent uitgekeken op de bordspelletjes, kun je misschien eens iets anders proberen.  Wellicht is het leuk om samen met het gezin naar een hoorspel te luisteren (hetnationaalhoorspel.nl) of een Pubquiz te doen. Deze zijn volop te vinden op internet (o.a.: upbeatles.nl, pubquiz.nl of de deonlinepubquiz.nl)

Klassiek

Voor liefhebbers van het klassieke genre: aankomend weekend zijn online een aantal bijzondere optredens bij te wonen… in je eigen woonkamer. Zo geeft de bekende tenor Andrea Bocelli een speciaal optreden in de (lege) Dom van Milaan. Het vindt plaats op zondag 12 april om 18 uur, via zijn Youtube-kanaal. Balletliefhebbers komen op vrijdag 10 april aan hun trekken via het Youtube-kanaal van het Russische Bolshoi-theater. Vanaf 18 uur is de premiere van de voorstelling De Notenkraker te zien.

Nog andere suggesties? Via de ‘Comments’ kun je ze hieronder toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *