december 6, 2023

Nieuw: diplomazwemmen bij FysioFitcentrum Van der Toolen

(advertorial) 

Al veertig jaar lang geeft Fysio-Fitcentrum Van der Toolen zwemlessen in het verwarmde zwembad aan de Veenderweg. Maar voor diplomazwemmen moesten de kinderen altijd naar De Bongerd in Wageningen. Tot nu. Want voortaan kunnen kinderen afzwemmen voor het A- en B-diploma. 

Met het diplomazwemmen gaat een langgekoesterde wens van zweminstructrice Marjolein van der Toolen in vervulling. Ze geeft al twintig jaar zwemles aan kleine groepen kinderen vanaf 4,5 jaar. Maar nadat de kinderen bij haar de basis hadden geleerd, moest ze hen naar De Bongerd laten gaan. ‘Om te voldoen aan de diploma-eisen moesten de kinderen in een groot bad afzwemmen. Dat was geen ideale situatie, omdat de kinderen en ouders graag bij ons wilden blijven. En natuurlijk vond ik het zelf ook jammer dat ik de kinderen in de laatste fase niet kon voorbereiden op het diplomazwemmen.’ 

ZwemSurvival

Door zich aan te sluiten bij de stichting ENVOZ, het opleidingsinstituut voor de Nederlandse Zwembranche, kan Fysio-Fitcentrum Van der Toolen nu in zijn eigen (verwarmde) bad het volledige traject van A en B-diploma aanbieden. ‘We bieden zogeheten ZwemSurvival diploma’s aan. Naast de ‘normale’ eisen van het A en B diploma zijn er ook survivalelementen opgenomen en leren kinderen hoe ze iemand moeten redden’, vertelt Marjolein. 

Dolfijn

De opzet van de lessen blijft onveranderd. Kinderen krijgen twee keer in de week een half uur zwemles in een kleine groep van maximaal zes kinderen. Gemiddeld zijn de kinderen zo’n driekwart tot een jaar bezig voor het A-diploma. ‘Wij doen geen snelcursussen, omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen de tijd nemen om het zwemmen onder de knie te krijgen.’ Nieuw is ook dat het Fysio-Fitcentrum voortaan werkt met een beloningssysteem. De kinderen ontvangen na de eerste zwemles een dolfijn waarvan een aantal stukjes ontbreken. Deze stukjes kunnen ze gedurende de lesperiode ‘verdienen’ wanneer zij een onderdeel beheersen. 

Ook het diploma A en B halen bij Fysio-Fitcentrum Van der Toolen? Neem contact op met Marjolein van der Toolen :  0318-415347 of via email.

Bovenstaand bericht is een advertorial. Deze wordt samengesteld door of namens onze adverteerder.

Leuke berichten over Bennekom in je mailbox? Meld je aan voor onze updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *