juni 1, 2023

Mogelijk vrijliggend fietspad op Kierkamperweg

De Kierkamperweg gaat wellicht behoorlijk op de schop. Vanaf een nieuw aan te leggen rotonde op de kruising met de Achterstraat komt mogelijk een vrijliggend tweerichtingen fietspad naar de Mansholtlaan. Dit wordt aangelegd op het weiland dat nu nog eigendom is van de Wageningen Universiteit. 

Dat maakte Sjors van Duren, projectleider Doorfietsroute Ede-Wageningen, bekend tijdens een presentatie van het voorlopig ontwerp Doorfietsroute Ede-Wageningen. Volgens Van Duren is aanpassing van de Kierkamperweg belangrijk, omdat de veiligheid voor fietsers daar momenteel te wensen overlaat. Wethouder Peter de Pater gaf aan heel blij te zijn met plannen. ‘Van de huidige situatie kun je wakker liggen, omdat het echt fout kan gaan. Dit is een aantoonbare verbetering.’ De vertegenwoordigers van de gemeente Ede gaven aan dat de aanleg van het fietspad in nauw overleg gebeurt met de gemeente Wageningen. Deze zou ook al akkoord zijn. 

Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat de vrijliggende fietspaden (aan de kant van de vijver) nog verder worden doorgetrokken tot aan de Commandeursweg. ‘Hierover voeren we overleg met de grondeigenaren’, aldus Van Duren. 

De Kierkamperweg maakt overigens geen deel uit van de Doorfietsroute Ede-Wageningen. Naar verwachting wordt dit wel een belangrijke ader voor fietsers om met name de Campus van de Wageningen Universiteit te bereiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *