december 6, 2023

Michael Kerseboom schrijft boek over Edese amateurvoetballer

Velen kennen de in Bennekom geboren en getogen Michael Kerseboom als voetballiefhebber en fitnesstrainer (sinds november bij Anytime Fitness in het voormalige pand van Intersport Van Wonderen). Maar dat in hem ook een schrijver schuilt, zullen velen wellicht niet weten. Toch is hij de auteur van het boek ‘De Zlatan van Ede’, een eerbetoon aan Rameau Heerebout, de 40-jarige voormalige spits van het eerste elftal van VV Ede/Victoria. 

‘Het is een uit de hand gelopen grap’, geeft Michael direct toe als we hem bellen. De Bennekommer was jarenlang verzorger van het eerste elftal van VV Ede/Victoria en zo leerde hij de markante spits goed kennen. ‘Het is een grote spits van 1.90 meter lang en een gewicht van ruim 107 kilo. Elke zaterdag was ik daarom best een tijd bezig om hem fit te krijgen voor de wedstrijd. Zo kregen we een goede band. Het is iemand met het hart op de tong. Dit jaar zou hij stoppen en toen leek het me wel leuk om een bijzonder afscheidscadeau voor hem te maken: een boek. Dus ik heb het afgelopen seizoen iedere zaterdag aantekeningen gemaakt en die vervolgens uitgeschreven. Zo ontstond het boek’, vertelt Michael enthousiast. 

Uniek

Daardoor is er nu veel belangstelling voor het boekje. ‘Het blijkt sowieso al erg uniek te zijn dat er een boek over een amateurvoetballer verschijnt. We hebben er nu al zo’n vijftig verkocht. Maar daar gaat het niet om. Het beetje geld dat we ermee verdienen, gaat naar een goed doel. Ik vond het sowieso hartstikke leuk om te schrijven. Maar het mooist was de reactie van Ramaeu toen ik hem het boek overhandigde. Hij was er echt stil van.’

Het boek is te bestellen via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *