september 23, 2023

Maak een collage voor de etalage

Door het wegvallen van allerlei activiteiten hebben kinderen hebben nu ineens zeeën van tijd. Hoe leuk is het dan om iets creatiefs te doen? Daarom heeft het Elise Huijberts van het Kunstfestival voor Kinderen samen met beeldend kunstenaar Jenny Barten uit Bennekom een zogeheten collage workshop bedacht die je thuis kunt doen. 

Het maken van een collage is niet moeilijk en het materiaal heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis: tijdschriften, folders, kranten, karton, evt. stiften of verf. Leg lekker veel materiaal op tafel en gewoon beginnen met knippen en plakken. Voorbeelden zijn te vinden op de facebookpagina van  Kunstfestival voor Kinderen.

Het Kunstfestival voor Kinderen heeft nog een tip voor de makers. ‘Je kunt dit namelijk ook heel leuk samen met anderen doen. Maak bijvoorbeeld gezamenlijk een collage van een fantasiefiguur. De eerste kiest een hoofd en schuift de collage naar de tweede. De tweede kiest een romp en schuift de collage door naar de derde. De derde kiest armen en benen etc… Veel plezier!’’

Exposeren

Elise Huijberts wil de collages straks exposeren in de etalage van het Kunstfestival voor Kinderen (de etalage tussen Kwalitaria en PLUS Edwin en Astrid Holtrop). Kinderen kunnen hun collage in een speciale brievenbus deponeren. 

Het Kunstfestival voor Kinderen in Bennekom vindt ieder jaar plaats in de zomer. Vanwege de corona-maatregelen is het momenteel niet mogelijk om een datum in te plannen. ‘Zodra het mogelijk is, gaan we ons best doen om zo snel mogelijk een kunstfestival op poten te zetten. Want juist nu blijkt maar weer hoe belangrijk het is om creatief te zijn en out-of-the-box te kunnen denken.’ Wie het Kunstfestival voor Kinderen financieel wil steunen, kan dit doen via een donatie van de Ede Doet-waardecheques die huis-aan-huis verspreid zijn. ‘Mensen die ons willen steunen, kunnen de cheques zelf activeren of de activatiecode naar ons mailen: dekunstfactorij@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *