september 24, 2023

Kijk en Luistermuseum opent deuren weer op 7 juli

Het Kijk en Luistermuseum opent zijn deuren weer op dinsdag 7 juli. Dat heeft Jos van Ginkel, directeur van het museum aan de Kerkstraat, laten weten. Het museum was sinds enkele maanden dicht als gevolg van de corona-maatregelen.

Volgens Van Ginkel zijn er voldoende vrijwilligers, ook in de leeftijd van 70 jaar of ouder, die weer aan de slag willen gaan. Dit was een harde voorwaarde om de deuren te kunnen openen. Verder is het museum volgens protocol aangepast met een looproute, kuchschermen, online kaartverkoop en beschermingsmiddelen.

Het museum hanteert op de dagen dat het open is, twee zogeheten ‘tijdsloten’ waarbinnen de bezoekers terecht kunnen (14.00-15.30 uur en 15.30-17.00 uur). Het museum mag per tijdslot maximaal dertig bezoekers ontvangen.

Het Kijk en Luistermuseum heeft een ruime collectie zelf-spelende muziekinstrumenten. Daarnaast nemen historische voorwerpen en textielobjecten de bezoekers mee naar het verleden van onze streek. Tot 24 oktober is er bovendien een tentoonstelling van Weefkring ‘t WEB die in 2020 veertig jaar bestaat. Ter gelegenheid van het jubileum laten leden van ‘t WEB niet eerder geëxposeerd werk zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *