december 6, 2023

 Ontrafel een mysterieuze overval op Bennekoms postkantoor in stadsspel ‘Roof 1928’ 

Bennekommers kunnen vanaf nu in de huid kruipen van een ware detective. In de interactieve wandeling ‘Roof 1928’ assisteer je als spel veldwachter Platteeuw die in de vorige eeuw onderzoek deed naar een geldroof bij het postkantoor. Destijds werd 1000 gulden gestolen. Je maakt een wandeling door het dorp en ontrafelt tegelijkertijd een mysterie. 

Spelenderwijs leren over het Bennekom van vroeger 

“Bennekom kent een rijke geschiedenis”, vertelt spelmaker Jules Stuyt. “De Historische Vereniging Oud Bennekom doet al jaren enorm belangrijk werk en ook het archief van de gemeente Ede herbergt prachtig beeldmateriaal. Beelden uit een tijd dat Bennekom nog een boerendorpje was. Het leek mij mooi om een spannend avontuur te maken in het dorp waarbij je terloops nog wat leert over de geschiedenis van Bennekom.” 

Getuigen van roof hebben echt geleefd 

Het spel is weliswaar fictief, maar wel gebaseerd op waargebeurde verhalen. “Er heeft echt een roofoverval plaatsgevonden op het postkantoor, echter in 1938. Maar alle personen die je als speler langsgaat om te verhoren hebben echt geleefd. Van Albertus van Daalen die in een villa woonde op de plek van het Bart van Elstplantsoen, tot Piet Bothof die een café had naast de huidige Bruna. Dat geeft het spel een extra dimensie”, aldus Stuyt. 

Smartphone stuurt je door het dorp 

Hoe speel je het spel? ‘Roof 1928’ is te spelen via de City Challenge app op je smartphone. Wanneer je het spel begint, word je gevraagd om naar het Bart van Elstplantsoen te lopen om te starten. Vanaf daar loop je een route door het dorp waar je getuigenissen afneemt, opdrachten doet en informatie verzamelt om uiteindelijk een antwoord te kunnen geven op de belangrijkste vraag: wie is de dader van de roof? 

De City Challenge app waarmee je ‘Roof 1928’ kunt spelen is beschikbaar voor iOS en Android. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *