september 24, 2023

Hart onder de riem voor ouderen

Miranda van Drie en Frans van Silfhout uit Bennekom zouden eigenlijk afgelopen week op vakantie gaan. Omdat dit door de Corona-problemen vanzelfsprekend niet kon doorgaan, besloten ze iets anders te doen met hun vrije dagen. Ze zetten een prachtige actie op touw en verrasten met hulp van een aantal vrijwilligers én sponsors Albert Heijn Bennekom en Autobedrijf Braber uit Ede honderden ouderen in Bennekom met een fleurig bosje tulpen. 

‘Aanvankelijk hadden we een kleine actie in gedachten’, vertelt Miranda. ‘Wij wonen tegenover De Aleidahof en het leek ons leuk om de bewoners een bosje bloemen en een kaartje te sturen. Mijn partner Frans is actief bij Voetbal Vereniging Bennekom en deelde daar het idee met een paar organisatoren van het Kia Braber Jeugdtoernooi dat dit jaar helaas ook niet kan doorgaan. Zij hadden dus ook wat tijd over en waren meteen enthousiast. Ze benaderden Albert Heijn Bennekom en Autobedrijf Braber die dit initiatief graag wilden sponsoren. We kregen daardoor voor deze actie liefst 500 bosjes tulpen met bedrukte kaartjes. De actie werd dus heel wat groter dan we aanvankelijk hadden bedacht.’ 

De eerste 350 bosjes zijn afgelopen zaterdag 4 april uitgedeeld aan de bewoners van De Aleidahof, De Timanshof, De Rozenbrink in Wageningen en een groot aantal mensen in aanleunwoningen. Dinsdag 7 april worden er nog 150 bosjes verdeeld via Buurtzorg Bennekom. Volgens Miranda zijn de reacties op het initiatief heel  positief. ’We hebben heel veel dankbare reacties gekregen. We hopen ook dat de actie navolging krijgt. Diverse bedrijven hebben zich al gemeld voor een vervolgactie. Maar ook individueel kan iedereen mee doen: zou het niet mooi zijn als iedereen een bosje bloemen of een kaartje bezorgt bij een buurman die alleen woont, een instelling, een ondernemer wiens zaak nu gesloten is, of bij iemand anders die wel een opkikkertje kan gebruiken? En koop die bloemen en/of dat kaartje dan bij de lokale ondernemers!’, voegt Miranda er nog aan toe. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *