december 6, 2023

Eugenie en Dick de Groot gooien roer (een beetje) om

Eugenie en Dick de Groot hebben een gedeelte van hun pand aan de Brinkstraat 8-10 een nieuwe invulling gegeven. Op de eerste verdieping, waar voorheen het Instituut voor Huidverbetering van Eugenie de Groot was gevestigd, zijn vijf studentenkamers gerealiseerd. Eugenie gaat kleinschaliger verder met haar bedrijf in een prachtige verbouwde ruimte achter het pand. 

‘Corona is niet de oorzaak van de veranderingen, maar heeft het wel in een stroomversnelling gebracht’, vertelt Eugenie. ‘Ik had me voorgenomen om pas wat later af te bouwen, maar 

Dick vond eigenlijk dat ik veel te druk was.  De eerste lockdown vorig jaar was een moment waarop we zijn gaan nadenken over onze toekomst. Zo ontstond het idee om de bovenverdieping te gaan verhuren en in afgeslankte vorm door te gaan met een aantal schoonheidsbehandelingen.’ 

Kort tijdsbestek

Dick, die opgroeide in dit pand dat ooit door zijn opa is gebouwd, werkte plannen uit om de bovenverdieping opnieuw in te richten. ‘Onze zoon Rutger, die bouwkundige is, opperde het idee om studentenkamers te maken. Bennekom ligt wat dat betreft natuurlijk fantastisch tussen Ede en Wageningen. De gemeente heeft ons dorp ook aangewezen als plaats waar studenten kunnen wonen. Met hulp van een compagnon van Rutger hebben we de plannen uitgewerkt en kregen we razendsnel een vergunning. Daardoor hebben we dit in een kort tijdsbestek kunnen realiseren’, vertelt Dick. 

In een gebouw achter het pand aan de Brinkstraat 8-10 heeft Eugenie nu de beschikking over een prachtige, moderne behandelkamer. Hier is tevens een kantoor gevestigd en een kleine ruimte waar Eugenie -als het weer mag- kleinschalige trainingen of workshops zal geven.

Friesland

De plek waar Eugenie 26 jaar lang haar Instituut had, is inmiddels omgevormd tot woonverdieping voor de studenten. ‘Ze wonen er al. We hebben ze verwelkomd met een kratje bier’, lacht Dick. Voor hem en Eugenie breekt er nu een rustigere tijd aan. Het roer gaat letterlijk en figuurlijk om. Ze zullen vaker in een bootje in het door hen zo geliefde Friesland vertoeven. Dick gaat bovendien als vrijwilliger een fiets- en voetgangerspontje bemannen. 

Maar natuurlijk zijn Eugenie  en Dick ook regelmatig te vinden in Bennekom. ‘Ik blijf nog zo’n twee dagen in de week werken. Ik richt me vooral op het aanbrengen van permanente make-up en een aantal behandelingen. De ruimte is prachtig; ik sta echt te popelen om weer te beginnen als het weer mag’, vertelt Eugenie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *