december 6, 2023

Bewonersavond over erfvogels in De Kraats

Wilt u uw erf meer geschikt maken voor erfvogels? Vindt u het leuk om meer te weten over het boerenerf en over steenuilen en kerkuilen? Of bent u benieuwd wat uilenvrijwilligers doen? Dan bent u op dinsdag 27 oktober van harte welkom op de avond over erfvogels met speciale aandacht voor kerk- en steenuilen. Vanwege corona kan deze bijeenkomst via ‘Zoom’ worden gevolgd.

Tijdens de informatieavond voor bewoners uit De Kraats/Het Binnenveld vertelt erfvogeldeskundige en steenuilvrijwilliger Henk van Paassen over het boerenerf en de vogels die hier thuis horen zoals steenuil, kerkuil, zwaluwen, mussen en andere zangvogels. Ook geeft hij tips hoe particulieren hun eigen erf beter in kunnen richten voor erfvogels. Kerkuilenvrijwilliger Jaap van de Streek geeft een presentatie speciaal over het leven van kerkuilen en hoe je ze kunt helpen.

Subsidie

Aan het eind van de avond kunnen erfeigenaren met interesse in beplanting en/of een uilennestkast zich aanmelden. Zij kunnen ook een afspraak maken voor een erfbezoek. Dan komt een landschapsbeheerder van de gemeente Ede en/of een uilenvrijwilliger langs voor een mondeling advies om het erf aantrekkelijker te maken voor erfvogels en met name uilen. Denk aan de aanleg van uilvriendelijke beplanting zoals hoogstamfruitbomen en heggen en het vergroten van het voedselaanbod en de schuil- en nestgelegenheid voor erfvogels op het perceel. Bij de gemeente Ede zijn er subsidiemogelijkheden voor particuliere grondeigenaren voor aanschaf van beplanting en nestkasten voor uilen.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl, kijk onder het kopje Activiteiten > Biodiversiteit.

(Foto is gemaakt door Henk van den Burg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *