september 23, 2023

Bennekomse Jellie Bouwstra schrijft debuutroman

Jellie Bouwstra uit Bennekom heeft een debuutroman geschreven: Hartsvriendin gezocht. De schrijfster beschrijft het boek als een ‘romcom’. 

In het boek gaat hoofdpersoon Iris op zoek naar een ‘beste vriendin’. Daardoor komt ze in een aantal hilarische situaties terecht, vertelt Jellie Bouwstra in een persbericht. “Van die situaties die je in de Nederlandse romantische comedy’s voorbij ziet komen. Eigenlijk gewoon een beetje over the top, maar daardoor wel erg grappig. En dat is wat je van dit verhaal mag verwachten”, legt de schrijfster uit.

Hoofdpersoon Iris is “slimmer dan goed voor haar is” en heeft daardoor problemen met sociale contacten. Bouwstra: ‘Hoewel Iris niet op mij is gebaseerd, heb ik wel kleine stukjes van mezelf in haar gestopt. Ik heb chemie gestudeerd en ben daarnaast vrij analytisch ingesteld. Het schrijft prettig wanneer je weet waarover je het hebt, al ben ik natuurlijk zelf bepaald niet ‘hoog-intelligent’. En ik mag mezelf graag wijsmaken dat ik sociaal toch een stuk minder onhandig ben dan Iris.’ 

Het boek kost 17,95 en is verkrijgbaar bij de (internet)boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *