september 24, 2023

Bennekomse horeca toont veerkracht

De horeca is vanzelfsprekend één van de branches die het hardst wordt getroffen door de Corona-crisis. Dat is in Bennekom niet anders. Maar de ondernemers tonen hun veerkracht met bijzondere initiatieven. 

De horeca heeft het vanzelfsprekend zwaar als gevolg van de maatregelen. Toch laat een rondje door het dorp zien dat veel ondernemers proberen om hun zaak open te houden. Eindeloos Koffie en Thee aan de Veenderweg is vrijdagochtend 3 april van 10.00 uur tot 12.00 uur open gegaan voor de verkoop van thee, koffie, bonbons of cadeaupakketten. Aankomende week is Eindeloos van dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur en de vrijdag en zaterdag voor Pasen van 10.00 uur tot 14.00 uur. Ook komt er de mogelijkheid om ‘high tea’ voor thuis af te halen. ‘Vanzelfsprekend houden we ons aan de veiligheidsmaatregelen. Ook wij passen goed op elkaar’, zegt eigenaresse Miranda van Veldhuizen. 

Bij het Italiaanse restaurant Mare e Monte is de afhaalservice uitgebreid. Natuurlijk was het bedrijf altijd al actief met afhaalpizza’s. Nu is het -getuige de website- mogelijk om gerechten te bestellen  en af te halen. Uiteraard met oog voor ‘social distance’. Er kunnen maximaal twee mensen plaatsnemen in de wachtruimte. ‘Het kan dus zijn dat u even buiten moet wachten.’ 

Logistiek

Ook bij De Eetwinkel aan de Brinkstraat is bedrijvigheid. Chef-kok Björn van De Eetwinkel is ‘gewoon’ aan het werk in zijn open keuken. Al is ‘gewoon’ niet het juiste woord. Het restaurant is vanzelfsprekend dicht, maar het bedrijf gaat door met het bezorgen van maaltijden. Iets dat De Eetwinkel overigens voor de Corona-crisis ook al deed. Maar het bedrijf heeft de service en de gerechten drastisch uitgebreid. Gerechten van de thuiskaart zijn bij het restaurant af te halen of kunnen worden bezorgd. Eigenaresse Lesly: ’Het heeft logistiek wel de nodige uitdagingen. We willen dat alles veilig is en niet te veel mensen komen om de bestellingen af te halen. We moeten goed plannen en het is fijn als mensen bijtijds vooraf bestellen. Het is een heel andere werkwijze, maar we zijn blij dat we toch bezig kunnen blijven. Björn zei deze week nog: “Ik moet er toch niet aan denken dat ik nu de hele dag thuis zou moeten zitten.” 

Veilig

Bij Het Oude Postkantoor zal komende week -vanaf donderdag 9 april- ook een afhaalservice worden gestart, vertelt eigenaresse Lisette van Dinteren. ‘Natuurlijk gaan we door, al is het wel ontzettend zuur. We zijn natuurlijk nog maar net gestart en het ging fantastisch. Dan is het wel moeilijk om te zien dat de omzet plotseling weg is. Maar we gaan er alles aan doen om het te redden. De afgelopen week hebben we met het team gebrainstormd en een keuzemenu (binnenkort zichtbaar op Facebook) samengesteld. Van donderdag tot zondag kan dit worden afgehaald. En op Eerste en Tweede Paasdag geven we een ijscoupon cadeau voor een ijsje bij onze ijssalon La Fontana.’ Want de ijssalon aan het Bart van Elstplantsoen is wel open. Zeker gelet op het mooie weer is dat een plek waar Bennekommers naar toe kunnen, met uiteraard oog voor ieders gezondheid. ‘Hier volgen we de richtlijnen en laten we onze klanten buiten wachten met een onderlinge anderhalve meter afstand’, vertelt Lisette. 

Klussen

Ook bij het sterrenrestaurant Het Koetshuis in Bennekom worden de bakens verzet. Sowieso wordt de tijd benut om het pand te onderhouden. ‘We doen dat met z’n allen, als een soort bezigheidstherapie. We werken hier allemaal met gepassioneerde mensen die niets liever willen dan koken. Dus je kunt je voorstellen dat we onze energie kwijt moeten’, zegt Danny Löhr van Het Koetshuis. Maar gelukkig wordt er óók gekookt. Ook Het Koetshuis heeft speciale thuismenu’s gecreëerd en serveert gerechten die op zaterdagmiddag kunnen worden afgehaald. ‘Zo blijven we ook zichtbaar voor onze klanten. Er wordt heel positief op gereageerd. Maar in alle eerlijkheid is het natuurlijk wel een fractie van de omzet die we normaal maken. Het is een kleine pleister op een hele grote wond.’ 

Eén gedachte over “Bennekomse horeca toont veerkracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *