december 6, 2023

Anne van Rheede schrijft bundel ‘Want jouw liefde blijft’

Een boek als eerbetoon aan haar ouders, ter nagedachtenis aan haar vader die vorig jaar overleed. Én een boek dat tot troost kan zijn voor iedereen die te maken heeft met een (naderend) afscheid. Dat is de essentie van de bundel ‘Want jouw liefde blijft’ van Anne van Rheede-de Weerd uit Bennekom. 

Anne schrijft al sinds een aantal jaren teksten over zaken die haar bezighouden. ‘Ik noem ze ‘Bespiegeltjes’. In de loop der jaren heb ik er bijna duizend geschreven. In 2018 kreeg mijn vader te horen dat hij terminaal ziek was en dat hij binnen afzienbare tijd zou komen te overlijden. Het werd uiteindelijk ruim twee jaar.’

Postitief

Anne schreef veel ‘Bespiegeltjes’ die raken aan de laatste levensfase van haar vader. ‘Ik heb met bewondering gekeken naar de manier waarop hij en mijn moeder met de ziekte en het naderend overlijden zijn omgegaan. Ze hebben het zo krachtig en positief opgepakt. Dat komt tot uitdrukking in veel van deze Bespiegeltjes. Mijn vader las samen met mijn moeder met me mee en was benieuwd wat ik schreef.’ 

Troost

In september vorig jaar, een aantal maanden na het overlijden van haar vader, bedacht Anne dat het wellicht mooi was deze teksten te bundelen. ‘Ik heb zeventig teksten verzameld en deze naar een uitgever gestuurd. Deze reageerde enthousiast en nu is deze bundel het resultaat. ‘Het is een ode aan mijn ouders en het is een bundel die tot troost kan zijn. Iedereen die een geliefde ander kwijtraakt aan de dood zal zich kunnen herkennen in de teksten die ook goed gebruikt kunnen worden om een ander een ‘hart onder de riem te steken’. 

‘Want jouw liefde blijft’ is te koop bij haar uitgever Boekscout, bij Novita in Bennekom, bij iedere andere (internet)boekhandel of rechtstreeks bij Anne. In het laatste geval signeert ze hem ook met alle plezier. Al haar ‘Bespiegeltjes’ zijn ook te vinden op Instagram: www.instagram.com/bespiegeltjes 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *